Nyhetsartikkel

28 oktober 2017

Over 1700 var uten strøm etter uvær på Sørlandet

– Det er sterk vind som har ført til strømbruddene. Det har blåst godt natt, sier pressekontakt i Agder Energi, Yvonne Ødegård, til NRK til NRK.

Vinden veltet trær
1.786 husstander i blant annet Søgne, Eiken, Konsmo, Lista og Froland var uten strøm som følge av uværet. Det første strømbruddet skjedde ifølge strømselskapet rundt klokken 3 i natt. Selskapet har varslet kundene.

Utover formiddagen har de fleste husstandene fått tilbake strømmen. 336 kunder var uten strøm rundt klokken ti.

– Vi antar at det er trær som har veltet over noen strømlinjer. Vi har flere montører ute som leter etter feil, og driver med feilretting der de ha funnet feil, sier Ødegård til NRK.

Vinden gir seg ikke
Det ser ut til å bli en stormfull helg på Sørlandet. I dag er det, ifølge Meteorologisk institutt, ventet vestlig stiv kuling utsatte steder, på kysten vest for Oksøy kan det komme opp i liten storm.

Fra i ettermiddag bli det nordvestlig frisk bris, på kysten vest for Lindesnes stiv kuling, og i kveld økende til liten storm.

Også i fjellet er det ventet opp i liten storm på utsatte steder. I tillegg ventes det snø over 1000 meter.

Danskene stålsetter seg for stormen Ingolf
Våre naboer i sør er det ventet kraftig vind neste døgnet. Danskene kan vente seg vindstøt i orkan styrke når stormen Ingolf blåser innover landet natt til søndag.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) opplyser i dag at uværet også vil føre til forhøyet vannstand flere steder.

– Vindstøt i orkan styrke fører til at takstein blåser ned, store greiner knekker, trær kan velte og sperre tog- og veistrekninger, skriver DMI.

Faren for orkan er spesielt stor på vestkysten av Jylland.

Kommentarer

kommentarer