Nyhetsartikkel

23 oktober 2017

Dansk Energi: Flyt forbrugerguide

Regeringen vil gøre op med opgavetyveri, hvor staten løser opgaver, som ligeså godt kan varetages af private aktører, eller er i konkurrence med private. Et godt sted at starte er at flytte prisportalen elpris.dk fra Energitilsynet. Det mener Dansk Energi.

”Elpris.dk gør det let for dig at få et overblik og sammenligne elprodukter og elpriser på markedet”. Sådan skriver Energitilsynet om sin prisportal, men Energitilsynets løsning er dyr og bør slet ikke varetages af en offentlig myndighed. Sådan lyder det fra Dansk Energi, der mener, at opgaven med at guide forbrugerne på elmarkedet bedst varetages af private aktører.

– Energitilsynet har mange opgaver, men at drive en elprisportal til gavn for forbrugerne bør ikke være én af dem. Det kan private, kommercielle parter gøre bedre, blandt andet fordi de på grund af det kommercielle perspektiv har en mere dynamisk tilgang til sagen, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi og påpeger, at regeringens udmelding om et opgør mod ’opgavetyveri’ er en oplagt mulighed for at fjerne elpris.dk fra Energitilsynet.

Før 1. april 2016, hvor Engrosmodellen blev indført, drev Dansk Energi forløberen til elpris.dk, og Dansk Energi vurderer, at Energitilsynet bruger cirka det dobbelte i forhold til, hvad det kostede Dansk Energi at drive Elpristavlen.dk.

Lars Aagaard slår fast, at el er en vare på lige fod med andre, og at en prisportal derfor er en god ide, men det er ansvaret for den, han udfordrer.

– Det er fint, at Dansk Energi ikke skal stå for prisportalen, men den nuværende løsning hos Energitilsynet betales dyrt med skattekroner, slår Lars Aagaard fast.

Kommentarer

kommentarer