Nyhetsartikkel

24 august 2017

Sveaas lover «blod, svette og tårer» for Norske Skog

– De fleste kjenner meg som en seig jævel, så får vi se om det er nok, sier nyvalgt styreleder i konkurstruede Norske Skog, Christen Sveaas.

Sveaas ble enstemmig valgt som ny styreleder under en ekstraordinær generalforsamling i selskapet torsdag ettermiddag. Investoren var imidlertid tydelig på at han ikke er selskapets redningsmann.

– Jeg har ikke påtatt meg dette vervet med noen stor optimisme, min oppfatning er at vi er på overtid og nærmer oss døra, så får vi se hva vi får til.

Lover ingenting
– Det eneste jeg kan love er at jeg skal jobbe hardt for at norsk skogindustri skal overleve, men om jeg får det til, det kan jeg ikke love, uttalte Sveaas fra talerstolen.

Fra noen av aksjonærene i salen ble det stilt spørsmål om investoren og kunstelskerens kompetanse til å styre skogselskapet.

– Jeg skal ikke reklamere for min kompetanse, det tror jeg ikke er nødvendig, men de fleste som kjenner meg vet at jeg er en seig jævel, så får vi se om det er nok, uttalte Sveaas til humring i salen.

Generalforsamlingen vedtok enstemmig gjenvalg av Eilif Due som styremedlem, samt Ragnhild Marta Wiborg, Jon-Aksel Torgersen og Annette Beate Waknitz Malm Justad som nye styremedlemmer.

Tegnet dystert bilde
Det var et dystert bilde avtroppende styreleder Henrik August Christensen og administrerende direktør Lars Sperre malte opp for Norske Skog under generalforsamlingen. Selskapets gjeld er nå oppe i 6,6 milliarder kroner, viste kvartalsresultatet som ble lagt fram onsdag.

Kommentarer

kommentarer