Nyhetsartikkel

13 juni 2017

Havvind og batterier integreres i britisk møllepark

Dong Energy præsenterer nå en ny batteriløsning, som skal sikre stabil strømforsyning fra havmølleparken Burbo Bank via integreret frekvensrespons

Alt lige fra håndmikseren til computeren har brug for strøm leveret med ved en given frekvens. Derfor vil det ofte være nødvendigt at stabilisere strømmen, inden den sendes ud på elnettet.

Det vil Dong Energy nu sikre ved at introducere et kombineret vindkraft- og batterianlæg, som præsenteres på en energikonferencen ‘Offshore Wind Energy 2017’ i dag. Med batteriløsningen kan man nemlig stabilisere frekvensen på den vindproducerede strøm ved hjælp af frekvensrespons, og det vil Dong Energy udnytte i det nye hybridanlæg, lyder det i enpressemeddelelse.

Dong Energy vil med et nyt hybridanlæg integrere vindkraft og batteri for at sikre en stabil frekvens.Foto: Dong Energy

Anlægget skal opføres ved den britiske havmøllepark Burbo Bank og kommer til at føje yderligere 2 MW til parkens eksisterende 90 MW.

Med hybriden vil Dong Energy kunne levere strøm med en frekvens på 50 Hz, som det er ønsket i det britiske net, og samtidig præsentere den første integrerede løsning med vindkraft og batterier til responsfrekvens.

Kan give lavere el-regning
Normalt er det den britiske systemoperatør National Grid, som benytter sig af frekvensrespons til at stabilisere elnettet, hvis der er udsving i netfrekvensen.

Men ved at integrere et batteri direkte ved vindkraftanlægget kan Dong Energy aflaste systemoperatørerne i denne arbejdsopgave. Og det kan ifølge Dong Energy give en lavere elregning, da det med kombinationen af vindmøllepark og batteri vil være hurtigere og billigere at opnå frekvensstøtte.

Dong Energy håber at komme demonstrere gode resultater med batteriløsningen ved Burbo Bank, så lignende teknologier kan udbredes til nogle af virksomhedens andre havmølleparker i Storbritannien.

Kommentarer

kommentarer