Nyhetsartikkel

31 mai 2017

Elbiler og kabler viktige for Europas fornybarmål

Elbiler og mellomlandsforbindelser, og ikke kun støtte til ny fornybarproduksjon, er viktige bidrag for å balansere energisystemet og dermed nå EUs fornybarmål for 2030, argumenterte Energi Norge under et seminar i Brussel sist onsdag.

Elbiler og kabler viktige for Europas fornybarmål

Over 50 deltakere fra offentlige myndigheter, næringsliv og frivillige organsiasjoner var samlet i Norway House i Brussel onsdag for å diskutere hvordan fornybarmålet for 2030 – som for tiden diskuteres i EU – kan nås. Energi Norge var arrangør sammen med de franske, svenske og finske energiforeningene.

I sitt innlegg la næringspolitisk rådgiver Knut Kroepelien i Energi Norge vekt på at fornybarteknologi er i ferd med å bli moden og at det er andre utfordringer i energisystemet som bør prioriteres.

– Etterhvert som fornybarandelen basert på billige vind- og solteknologier øker i Europa, må politikken dreies mot behovet for å balansere energisystemet og ta kraften i bruk, sier Kroepelien.

Elektrifisering av transport

Andre innlegg under seminaret gikk inn på effekten av elektrifisering av transportsektoren og økt kapasitet på mellomlandsforbindelser.

Per Swenzen fra Vattenfall presenterte Northconnect-prosjektet, mens Damien Siess fra den franske elektrisitetsforeningen gikk inn på potensialet i elektrifisering av transport i Frankrike.

Kommentarer

kommentarer