Nyhetsartikkel

21 mai 2017

– Strøm er nøkkelen til energiomlegging i Europa

Kristian Ruby er dansken som siden årsskiftet er den europeiske kraftnæringens ansikt utad, med ambisjoner om å elektrifisere hele Europa.

Førstkommende tirsdag kommer han til Energi Norges fornybarseminar i Oslo.

Transport-, varme- og kjølesektoren har størst potensial for elektrifisering, mener Kristian Ruby i Eurelectric. Foto: Eurelectric

Etter flere år som rådgiver for EU-kommissæren for klimaspørsmål – Connie Hedegaard – og det danske klima- og energidepartementet, samt policysjef i den europeiske vindorganisasjonen Wind Europe, er Ruby siden januar 2017 generalsekretær i den europeiske bransjeorganisasjonen Eurelectric. Sekken er altså full av erfaring med klima- og energispørsmål, og nå er han tydelig i sin sak:

Vi har tatt en prat med han om strøm som klimaløsning, som nettopp er tema på Energi Norges fornybarseminar og sommerfest 23. mai.

Her er en smakebit på hva som venter fra talerstolen på Stratos:

Hvilken rolle bør elektrifisering spille i Europas klimastrategi?

Når vi ser på den store utfordringen Europa har i å gjøre økonomien utslippsfri, vil elektrifisering måtte spille en svært viktig rolle dersom dette skal kunne skje på en kostnadseffektiv måte. Paris-avtalen forplikter EU til å ta grep mot klimaendringer, og da er kostnadseffektiv avkarbonisering avgjørende for at Europa skal forbli konkurransedyktig på verdensmarkedet.

Det er ingen tvil om at strøm kommer til å være nøkkelen i denne energiomleggingen. Men vi trenger også rammebetingelser som gjør det mulig å drive elektrifisering.

Kommentarer

kommentarer