Nyhetsartikkel

21 mai 2017

2.000 danske husstander går sammen mot høye elpriser

Forbrugerne har selv en del af ansvaret for, om elpriserne falder, lyder det fra Energitilsynet.

Hvis du vil have det billigste el på markedet, så er det ikke ligegyldigt, hvilket elselskab du vælger. For selvom nye regler, der trådte i kraft for et år siden, skulle sænke prisen på el, så er det modsatte sket. Nu er cirka 2.000 syd- og sønderjyske husstande gået sammen i et elforbund for at forsøge at tvinge elselskaberne til at tilbyde en bedre pris.

Det skriver DR Syd.

Indtil videre er det lykkedes at sikre den enkelte husstand en besparelse på 700 kroner om året. Det fortæller Morten Sinding, der har stiftet Elforbundet.dk.

«Når man slår sig sammen med andre, så har man en større evne til at forhandle. Og der er penge at hente,» fortæller Morten Sinding til DR Syd.

Ifølge Mads Lyndrup, der er kontorchef i Energitilsynet, så kan det skyldes flere faktorer, at prisen på el er steget i perioden. Men forbrugerne bærer en del af ansvaret for, om priserne på el falder eller stiger, forklarer han:

«Hvis forbrugerne ikke er aktive og sørger for at vælge de billigste og bedste løsninger, så får vi ikke den konkurrence, der er med til at skabe skarpe priser og innovation,» siger han til DR Syd.

På Energitilsynets hjemmeside – elpris.dk – kan du sammenligne priser mellem elselskaberne og se, om du selv kan spare penge. Tal fra Energitilsynet viser, at elprisen er steget fra 70,18 ører til 76,48 ører pr. kWh for en forbruger med et årligt forbrug på 4.000 kWh siden april 2016. Den pris er uden moms og afgifter.

Kommentarer

kommentarer