Nyhetsartikkel

11 mai 2017

Hydros nye «super-fabrikk»

Med sitt nye tyske milliardanlegg gjør Norsk Hydro aluminium mer formbart. Det gir nye muligheter for bildesignere, og kan gi Hydro et fortrinn.

Norsk Hydros nye produksjonslinje gjør noe selskapet ikke har klart før.

Gjennom forskning på legeringer, overflatebehandling og produksjonsmetoder har selskapet klart å gjøre aluminiumet mer formbart, skriver E24.no

Dermed tåler bildelene som lages i Hydros nye milliardanlegg å strekkes i skarpere vinkler enn før, og man kan lage enda større deler i ett stykke.

– Dette er den mest moderne produksjonslinjen for aluminium til bil i hele verden, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg til E24.

Over ham tårner det enorme industrianlegget med valser i metall og gule rekkverk i en flere hundre meter lang hall. Rundt omkring vandrer det Hydro-ansatte i røde kjeledresser og hjelmer.

– Her har vi tatt i bruk digitalisering, industri 4.0, metallurgisk kompetanse som er utviklet gjennom flere tiår, og en overflatebehandling som til slutt gjør at produktene som kommer herfra har den beste formbarheten i verden, sier Brandtzæg.

– Kundene våre kan produsere mer kompliserte bildeler, blant annet sidepaneler til biler, i ett stykke i stedet for i flere deler. Det kunne de ikke gjøre før, sier Brandtzæg.

Teknologien i den nye produksjonslinjen kan bidra til at aluminium kan fylle flere bruksområder, og bli et enda mer attraktivt alternativ for noen av de mest kresne kundene i industrien – nemlig den globale bilbransjen.

Kommentarer

kommentarer