Nyhetsartikkel

08 mai 2017

Ökade resurser till solenergi men köerna växer

Regeringen höjde det årliga stödet till solenergi från 50 till 390 miljoner kronor, detta som en del av budgetpropositionen 2016 och en tydlig satsning på förnybar energi, rapporterar Dagens Industri (DI).

Men en genomgång av landets länsstyrelser, som DI har genomfört, ska ha visat att stödet räckte till drygt 1 700 ansökningar. 4 700 företag och privatpersoner väntar fortfarande i kö för att få ersättning. För att alla skulle få tillgång till stöd skulle det behövas ytterligare mer än en halv miljard kronor.

Gävle och Örebro län är på delad plats när det kommer till lägst ersättning, på 600 000 kronor till 800 000 kronor.

Energimyndigheten har bland annat föreslagit ett solrotavdrag, för att förkorta kötiderna – och för att ersätta det nuvarande stödet för privatpersoner.

 

Läs mer solenerginyheter på www.solenerginyheter.se

Kommentarer

kommentarer