Nyhetsartikkel

21 april 2017

Powels nye Chief Analytics Officer skal lede dedikert analyseteam

 

Powel ansetter Mozhgan Tavakolifard som Chief Analytics Officer. Tavakolifard skal lede Powels avdeling for avansert dataanalyse.

– I større og større grad ser vi at mulighetene og utfordringene i de bransjene vi arbeider innenfor, ligger i stordata, analyse og maskinlæring. Investering i datavitenskap er derfor en av Powels viktigste satsingsområder og en nødvendighet for at vi skal fortsette å bringe innovative, intelligente og pålitelige skytjenester til markedet. Med omfattende erfaring innen stordata og analyse i tillegg til gründererfaring innen datavitenskap, vil Tovakolifard ha en avgjørende rolle i Powel sin reise mot globalt lederskap innen datavitenskap for energi og infrastruktur, sier Powels administrerende direktør Bård Benum.

Tavakolifard har en doktorgrad i maskinlæring fra NTNU i samarbeid med University of California, Santa Barbara. Etter å ha tatt sin doktorgrad i 2012, har hun jobbet som data scientist hos Finn og Schibsted Media Group. Tavakolifard hadde en viktig rolle i Schibsted-gruppens digitale transformasjon. Hun bidro til datastrategi, nyansettelser innen datavitenskap og satt sammen og ledet det første teamet som arbeidet med implementering av personifiserte løsninger. Senere begynte hun i Sigma som direktør for data science og medlem av ledergruppen i Sigma Norge.

Tavakolifard startet sitt første selskap, DharmicData i 2015. Firmaet bestod av 12 ansatte og ble et av de første og største nordisk senter for fremragende forskning (SFF) innen datavitenskap. Flere store medieselskap fikk hjelp av DharmicData og deres moderne teknologi. I 2017 forlot Tavakolifard DharmicData for å jobbe videre med en ny idé. Hennes andre selskap, Ipower.Me, har som målsetting å gi makt og kontroll over personlige data tilbake til enkeltpersoner samt å aktivere en personlig dataøkonomi.

– Det jeg brenner for er å gjøre om store datamengder til nyttig innsikt og å hjelpe organisasjoner både med å ta og automatisere beslutninger med en større grad av effektivitet og nøyaktighet. Jeg ser virkelig frem til jobben som Chief Analytics Officer i Powel. Ved å ha datavitenskap som en sentral del av deres investering, har Powel vist hvor viktig data og maskinlæring er for dem. Jeg tror denne satsningen setter Powel i en posisjon hvor vi kommer til å bidra stort til en akselerasjon av skiftet til grønn og fornybar energi, og vi vil kunne forandre energibransjen og andre sektorer like fundamentalt som internett har gjort, sier Tavakolifard.

Mozhgan Tavakolifardbegynte i Powel 1. april 2017 og jobber fra vårt Oslokontor.

Powel AS har sitt hovedkontor i Trondheim, og leverer forretningskritiske programvareløsninger og tilknyttede tjenester spesialtilpasset for å hjelpe energiselskap og offentlige virksomheter med bedre arbeidsprosesser og servicekvalitet. Selskapet er markedsledende innen løsninger for forvaltning og drift av kraftnett og planlegging av vannkraftproduksjon, og innen entreprenør- og kommunaltekniske sektorer. Powel er et privateid selskap grunnlagt i 1996, og har i dag 470 ansatte, kunder i 20 land, og kontorer i sju. For mer informasjon, se www.powel.no

Kommentarer

kommentarer