Nyhetsartikkel

29 mars 2017

Norske strømforbrukere er godt fornøyd

En fersk studie av strømbransjen viser at norske strømforbrukere er mer fornøyd enn før, og at kundetilfredsheten i strømbransjen ligger på et godt nivå.

– Strømleverandørene nyter høy tillit ute blant folk, og er pålitelige selskaper. Vår måling viser at nordmenn faktisk anser sine strømselskaper som mer pålitelige enn sine banker og forsikringsselskaper, sier Fredrik Høst i EPSI Norge i en pressemelding.

I løpet av høsten er det blitt gjennomført over 3000 dybdeintervjuer der strømkunder rundt om i Norge har fått mulighet til å sette karakterer på sine strømleverandører. Resultatene fra dette arbeidet er nå klart både i Norge og i resten av Norden.

Historisk godt nivå
Årets EPSI-måling viser at kundetilfredsheten blant privatkundene ligger på et historisk høyt nivå. Det tydelig at nordmenn har god tillitt til sine strømleverandører, og at strømselskapene anses som pålitelige. – Kort fortalt så viser studien at det er relativt enkelt å være strømkunde, og at kundeforholdet stort sett er problemfritt. Dette i kombinasjon med en relativ lav strømpris bidrar til en fortsatt positiv utvikling for bransjen, sier Fredrik Høst.

Kommunikasjon og informasjon
Strømkundene opplever at de i større grad enn før holdes informert om ting som er relevant for kundeforholdet, og studien viser dessuten at en større andel av strømkundene har mottatt informasjon fra sin strømleverandør nå i år sammenlignet med i fjor.

– Dette er allikevel et område som fortsatt kan bli bedre, sier Høst. Tilbakemeldingene viser at en god del kunder fortsatt er usikre på om de har den rette avtalen og søker derfor mer informasjon om hva som lønner seg for dem.

Gudbrandsdal Energi best på privat, LOS Energy best på bedrift
I privatsegmentet så er det som i fjor kundene til Gudbrandsdal Energi som er de mest tilfredse og lojale. Gudbrandsdal Energi får jevnt over gode tilbakemeldinger, og oppleves særlig konkurransedyktige på pris.

Selv om norske bedrifter fortsatt er langt mindre fornøyde enn hva privatkundene er, så viser undersøkelsen at også bedriftene er mer tilfredse med sine strømleverandører enn i fjor. I år som i fjor er det bedriftskundene til LOS Energy som er de mest fornøyde blant de målte aktørene. – Studien viser at LOS Energy er tett på sine kunder, de holder kundene godt informert og de yter totalt sett bedre service enn sine største konkurrenter, sier Høst.

Strømhandel i Norden
Tilsvarende kundeundersøkelser er også gjennomført i Sverige, Finland og Danmark. Resultatene viser at de svenske forbrukerne er minst tilfredse med sine strømleverandører, mens det er finnene som fortsatt er de mest tilfredse.

Flere detaljer fra studien finnes på www.epsi-norway.org

Kommentarer

kommentarer