Nyhetsartikkel

14 mars 2017

Energiselskaber vil sælge Nianet

De 14 ejere af fibernetselskabet Nianet har skudt gang i salgsprocessen ved at bede Nordea om at finde en ny ejer.

Selvom det går forrygende for fibernetselskabet Nianet har ejerkredsen, der består af 14 energiselskaber, hyret Nordeas corporate finance-afdelingen til se på mulighederne for et salg.

Det skriver Børsen.

Overfor avisen bekræfter formanden i Nianet, Rune Bech, at ejerne, der blandt andet tæller Aura, Eniig, SE, Ewii og Verdo, har fået Nordea til at undersøge mulighederne for at ændre ejerskabsstrukturerne i Nianet. Nordea er blevet bedt om at se på alle muligheder.

«Nianet har været inde i en voldsom vækst de seneste år, og vi vurderer, at virksomheden ville kunne vokse endnu vildere, hvis den havde en bedre kapitalbase. Det er hovedårsagen,» siger Rune Bech til avisen.

Nianet forsyner selskaber med fiberforbindelse til datakommunikation. Selskabet hadde et rekordår 2016. Nianets omsætning 16 procent til 345 mio. kr, og selskabet formåede før skatter og afgifter at øge indtjeningen med 44 procent til 101 mio. kroner. Netto udløser det et resultat efter skat på 18,5 mio. kroner. Det er mere end en fordobling i forhold til 2015, hvor Nianet tjente 7,4 mio. kroner.

«Flere og flere kunder kommer til os, fordi vi leverer et produkt og en service, der er enkel, stabil og meget konkurrencedygtig. Samtidig er vores forretning ekstremt skalérbar, så vi kan dække behovet for hele paletten af virksomheder i Danmark fra de mindre til de største,» sagde Rasmus Helmich, CEO i Nianet, i en meddelelse i forbindelse med regnskabet.

Kommentarer

kommentarer