Nyhetsartikkel

12 mars 2017

Forbrugerombudsmand sætter ind overfor ulovligt salg

Ny vejledning fra forbrugerombudsmanden skal være med til at sætte en stoppe for ulovligt telefonsalg på energi- og teleområdet.

Dansk Energi er glad for det nye tiltag, der skal hjælpe med at beskytte forbrugerne fra tvivlsomme salgsmetoder.

Alt for mange sælgere på energi- og teleområdet kontakter kunder på telefonen uden at have fået retmæssig tilladelse til det. Udfordringen er den såkaldte leadgenerering, der giver adgang til forbrugerens oplysninger, hvis de deltager i konkurrencer på internettet. Forbrugerombudsmanden mener, at problemet er så alvorligt, at der er behov for en officiel vejledning på området. Det er man enig i hos Dansk Energi, der løbende er i dialog med forbrugerombudsmanden om problemer med tvivlsomme salgsmetoder på detailmarkedet for el:

– Dansk Energi har igennem en årrække haft fokus på, at der skal være klare og tydelige regler på det her marked, som selvfølgelig skal overholdes. Vi har derfor løbende kontakt med forbrugerombudsmanden og opfordrer til klare og hurtige afgørelser i de sager, der opstår. Derfor er vi glade for, at forbrugerombudsmanden har fokus på området, og bidrager til såvel vejledning som afklaring, siger Kamilla Thingvad, afdelingschef i Dansk Energi og fortsætter:
– De mange tilfælde, hvor kunder føler, at de uretmæssigt bliver ringet op og i nogle tilfælde bliver påduttet produkter af ulødige telefonsælgere er med til at underminere tilliden til markedet. Det må og skal vi sætte en stopper for, siger Kamilla Thingvad.
Forbrugerombudsmanden har behandlet 200 klager, hvor forbrugerne mener, de er blevet uretmæssigt kontaktet. I 189 af tilfældene har forbrugerne fået ret, og reglerne er derfor blevet indskærpet overfor de pågældende selskaber.

Kommentarer

kommentarer