Nyhetsartikkel

07 februar 2017

Goldman Sachs har tjent op mod 12 milliarder på Dong

Den amerikanske investeringsbank har mere end fordoblet sin investering i Dong, viser beregninger fra Berlingske Business.

Goldman Sachs har tjent op mod 12 mia. kr. på investeringen i Dong, efter at den amerikanske investeringsbank i ugens løb solgte 6,3 pct. af aktierne i Dong.

Det skriver Berlingkse Business.

De 6,3 pct. af aktierne indbragte Goldman Sachs 6,5 mia. kr., og i maj solgte banken 5,7 pct. af aktierne i til 5,6 mia. kr. Dertil kommer, at investeringsbanken fortsat ejer en aktiepost på 7 pct., som ved den nuværende aktiekurs har en værdi på 7,5 mia. kr. Kan Goldman Sachs sælge aktierne ved de nuværende priser, har banken samlet solgt aktier for næsten 19,6 mia. kr. Fratrukket investeringen på 8 mia. kr., giver det i alt 11,6 mia. kr., viser beregninger fra Berlingske Business.

«Efter selskabets stærke finansielle resultater, der blev offentliggjort torsdag, har vi besluttet at reducere vores ejerskab med 47 pct., men vedbliver med at være den største finansielle investor i selskabet med en aktiepost på syv pct. Som konsekvens af den reducerede aktiepost er det naturligt, at Martin Hintze (Goldman Sachs-direktør, red.) ikke søger genvalg ved den næste ordinære generalforsamlig i Dong Energy,« lyder det fra Goldman Sachs’ ansvarlige for investeringen i Dong, Michael Bruun, i en skriftlig kommentar om aktiesalget, til Berlingske Business.

Ifølge SF vidner Goldman Sachs aktiesalg om, at investeringsbanken «udelukkende er interesseret i at tjene hurtige penge». Finansminister Kristian Jensen (V), som repræsenterer den danske stat, der er hovedejer i Dong, vil ikke kommentere Goldmans aktiesalg over for Berlingske.

Kommentarer

kommentarer