Nyhetsartikkel

16 januar 2017

Fra laks til Lyse

Eirik Børve Monsen går fra fiskeoppdrett og akvanæringen til fiberkabler og trafostasjoner når han nå overtar som konserndirektør for finans i Lyse.

– Selv om min forrige og nye arbeidsgiver driver med ganske forskjellige ting, er rollen min lik begge steder. Teledelen i Lyse har jeg god kjennskap til fra min tid i Telenor, mens energidelen må jeg bruke litt tid på å sette meg inn i, forteller tobarnsfaren.

Da Monsen begynte i Akva Group i 2011 var det et skjørt selskap som det har tatt tid å snu til en suksess. Nå begynner han i et solid konsern med langsiktige eiere hvor framtiden ser lys ut.

– Innen energi skjer det en spennende teknologisk utvikling innen smarte nett. Vannkraftens betydning blir stadig viktigere som et grønt batteri for Europa, og nye utenlandskabler vil gi nye muligheter samt utfordre kraftprisen med mye billig kraft sørfra, forklarer han.

– For teledelen blir det trolig tøffere konkurranse i tiden framover, og inntoget av 5G-teknologien om noen år vil gi oss nye utfordringer, legger han til.

Tilbake i Stavanger etter 20 år
Etter syv år i KPMG var Eirik Børve Monsen klar for syv år i Telenor. Her fikk han bli med på oppbyggingen av GrameenPhone i Bangladesh og som Sigve Brekkes finansrådgiver i Bangkok.

20 år etter at han flyttet fra Stavanger var han og familien endelig tilbake i 2013.
– Det er veldig kjekt å være tilbake i Stavanger igjen, og i Bokkaskogen er favoritthobbyen å være sammen med familien. I den lille tiden som er igjen prøver jeg å jogge litt og være med venner, forteller han.

Kommentarer

kommentarer