Nyhetsartikkel

15 januar 2017

Jobbade för Reinfeldt – går till Vattenfall

Markus Friberg blir ny presschef för Vattenfall i Norden.

Förutom att arbeta med traditionell media kommer han även att ansvara för det redaktionella arbetet i egna kanaler och sociala medier. Markus Friberg tillträder tjänsten den 1 februari.

Markus Friberg kommer närmast från rollen som presschef för Svensk Handel och har tidigare verkat på Statsrådsberedningen som pressekreterare åt statsministern åren 2011-2014 och dessförinnan på Justitiedepartementet som pressekreterare åt migrationsministern.

– Det gläder mig att Markus kommer till Vattenfall. Jag är övertygad om att han med sin kompetens och sina erfarenheter från den politiska sfären kommer att bidra med värdefulla insikter för vårt kommunikationsarbete, säger Mikael Petrovic Wågmark, presschef för Vattenfall på koncernnivå i en kommentar.

– Jag ser verkligen fram emot att börja på Vattenfall. Jag kommer in i en mycket intressant tid när företaget har påbörjat en förändringsresa med en ny strategi och arbetar för att vara ledande i omställningen till ett hållbart energisystem. Som statligt ägt företag har många en relation till Vattenfall och jag hoppas attatt min bakgrund ska komma till nytta, säger Markus Friberg, presschef Vattenfall Norden i en kommentar.

Kommentarer

kommentarer