Nyhetsartikkel

09 januar 2017

Dansk internet er langsomst i Norden

Internettet i Danmark er det 11. hurtigste i verden – men fortsat langsommere end hos de nordiske naboer.

Det viser en ny sammenligning. Internethastigheder har betydning for produktiviteten og dermed kroner og ører for virksomheder og samfundet. Derfor er det vigtigt, at vi får skruet op for hastigheden, mener Dansk Energi.

Ifølge den seneste sammenligning af internethastighederne rundt om i verden, som er foretaget af netværksvirksomheden Akamai, ender Danmark på en 11. plads, når det  gælder om farten på borgernes bredbånd. Til sammenligning er Norge nummer tre og Sverige nummer fire på ranglisten, hvor også Finland ligger over Danmark på en ottendeplads.

Udover at langsomme netforbindelser kan være en hæmsko for borgerne og deres digitale gøremål i hjemmet, så har langsomme netforbindelser også betydning for dansk erhvervsliv. Det fortæller branchechef for telepolitik i Dansk Energi, Thomas Woldiderich, til MetroXpress.

– I 2015 fik Erhvervsstyrelsen udarbejdet en rapport, der viste, at virksomheder med højhastighedsbredbånd har en merproduktivitet på op til 3,9 procent i forhold til virksomheder med langsommere bredbånd, hvilket svarer til en samfundsgevinst på 5,6 milliarder kroner årligt. Så det er vigtigt for samfundet, siger Thomas Woldiderich.

Når det gælder hurtigt internet viser nye tal fra Energistyrelsen, at der er i dag er over 500.000 husstande og virksomheder, som er tilsluttet fibernet. Alene det seneste år er 65.000 blevet koblet på. Med fibernettet kan der gives adgang til næsten ubegrænsede hastigheder, både når man downloader og uploader. Over halvdelen af alle danske husstande og virksomheder har i dag adgang til fibernettet, så potentialet for at overhale vores nordiske naboer – når det gælder om at have den bedste digitale infrastruktur – er tilstede.

Kommentarer

kommentarer