Nyhetsartikkel

08 januar 2017

Afgift fordoblet: Elbilsalget risikerer at gå helt i stå

Ved årsskiftet blev registreringsafgiften på elbiler fordoblet, så elbiler nu skal betale 40 procent af registreringsafgiften. Det får brancheforeningen Dansk Elbil Alliance til at frygte, at elbilsalget nu går helt i stå.

I 2016 blev der indført afgifter på elbiler i Danmark, og det betød et stort dyk i salget af elbiler i forhold til året før. Fra 1. januar 2017 er afgiften fordoblet, og konkurrencesituationen for elbiler bliver dermed yderligere forværret. Sådan lyder det fra blandt andre Dansk Elbil Alliance, der frygter, at salget går helt i stå.

– Vi har haft problemer med at sælge elbiler med en afgift på 20 procent af registreringsafgiften. Nu er den fordoblet, og jeg bange for, at salget går helt i stå, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Det lave elbilsalg i 2016 har også fået Socialdemokraterne og de Radikale til at kræve en fastfrysning af afgifterne på niveauet i 2016.

– Vi kan ikke stå bag en afgiftsstigning her til nytår, så hvis regeringen insisterer på, at vi ikke skal revidere aftalen, selvom vi sådan set har aftalt det modsatte, så har jeg svært ved at se, de Radikale kan være en del af aftalen, sagde Martin Lidegaard, finansordfører for de Radikale kort inden nytår til DR.

Der skal være et møde mellem partierne bag registreringsafgiften på elbiler, Socialdemokraterne, de Radikale og regeringen, i midten af januar, hvor man blandt andet skal diskutere indfasningen af afgifter på elbiler. Venstre er fortsat modstandere af at ændre i indfasningen af afgifter.

Kommentarer

kommentarer