Nyhetsartikkel

01 desember 2016

Startskuddet har lydt: To års intense energiforhandlinger i EU forude

EU-Kommissionen lancerer ikke mindre end otte lovforslag, der skal styrke elmarkedet, sikre udbygning af vedvarende energi og reducere energiforbruget i industri og bygninger. Det er den mest omfattende lovpakke på energiområdet nogensinde i EU.

Den skal bane vej for mere vedvarende energi og en høj grad af forsyningssikkerhed. Det glæder Dansk Energis vicedirektør, Anders Stouge:

– Vinterpakken er den største lovpakke på energiområdet i mange år. Den er værktøjskassen, der skal bane vejen for, at vi når i mål i forhold til de ambitioner for CO2-reduktion, vedvarende energi og energieffektivitet, som stats- og regeringscheferne tidligere har fastsat for 2030, siger han til Ritzau.

– Vinterpakken betyder store potentialer for dansk erhvervsliv. Men virkeligheden kan meget vel komme til at løbe hurtigere, end hvad Kommissionen og regeringschefer lægger op til. Se blot på, hvordan prisen på vedvarende energi falder meget hurtigere end forventet, siger Anders Stouge til Ritzau og uddyber:

– Det betyder også, at Kommissionen skal være meget mere ambitiøs, når det gælder forbruget af strøm fra vedvarende energikilder. Hvis vi skal være et «samfund baseret på grøn strøm», som det står i det nye regeringsgrundlag, så skal Kommissionen noget højere op i gear og bane vejen for brugen af vores stadig grønnere strøm.

.

Læs hele nyheden

Kommentarer

kommentarer