Nyhetsartikkel

22 november 2016

Skybasert lagring av måleverdier

Enoro har i samarbeid med Microsoft skapt en skybasert VEE-løsning for behandling av de store mengdene måleverdier som fra høsten 2017 skal rapporteres inn til Elhub.

Fra høsten 2017 skal sluttkundens strømforbruk overføres fra AMS-måleren til energiselskapet og videre til Elhub innen kl. 07.00 påfølgende dag. Energiselskapet er avhengig av en løsning som sikrer overføring av oppdatert informasjon før klokka 7 hver dag, for å kunne tilpasse og effektivisere sin kundebehandling.

Enoros skyløsning basert på Microsoft Azure-plattformen gjør et fremtidsrettet energiselskap i stand til å møte disse omfattende bransjeendringene. Tidsbruk og kostnader reduseres, samtidig som nye forretningsmuligheter åpenbarer seg. 

– Driftskostnadene for en skybasert VEE-løsning vil være en brøkdel av en tilsvarende lokal løsning. Myndighetenes regulatoriske krav innebærer store investeringer for både små og store energiselskap, som også må sette av ressurser til et implementeringsprosjekt. En Enoro-løsning med Azure som plattform vil kunne være i drift på kort tid – til en langt lavere pris enn det oppbygning av lokal infrastruktur vil medføre, sier Stian Madsen, administrerende direktør i Enoro AS.

– Vi ser at introduksjonen av Elhub vil medføre at mange arbeidsprosesser blir standardiserte og effektiviserte. Prosessen for behandling av måleverdier standardiseres slik at fokus flyttes fra spesiallogikk og skreddersydde regelverk til behandling av store datavolum på en kostnadseffektiv måte, sier Per Jarle Paulsen, product manager i Enoro.

– Skytjenesteplattformen Microsoft Azure tilbyr en moderne, fleksibel og ikke minst sikker tilgang til ubegrenset data- og analysekraft. Tjenestene kan raskt opp- eller nedskaleres, slik at du kun betaler for det du bruker. Enoro sikrer gjennom sine nye Azure-baserte løsninger at også nettselskapene får ta del i fordelene denne platformen gir, sier Per Christian Honningsvåg, Leder Kraft & Energisektor i Microsoft.

Smarthub er nå i pilotproduksjon med løsningen fra Enoro. Smarthub er et framtidsrettet selskap, eid av nettselskap i Møre og Romsdal. Forretningsområdet er tjenester rundt AMS-utrulling, -drift og Elhub-tilpasning. Selskapet har valgt å knytte til seg gode teknologipartnere for å sikre sine eiere og kunder et best mulig produkt.

– Pilotperioden viser at løsningen fungerer som forventet, vi går nå inn i en produksjonsfase og vil skalere opp takten på utrulling av nye målere. Enoro er en god samarbeidspartner som leverer forretningskritiske løsninger til Smarthub og gjør oss i stand til å yte gode tjenester til våre kunder, sier Svein Ivar Morsund, daglig leder i Smarthub AS.

Enoro åpner nå for at andre kunder kan komme inn på løsningen – for å være i rute til Elhubs milepæler rundt sertifisering. Vår dype bransjekunnskap ligger til grunn for en skybasert løsning som gir energi-selskapet frihet til å konsentrere ressursene om kjerneoppgaver som kundebehandling og produktutvikling.

Kommentarer

kommentarer