Nyhetsartikkel

27 oktober 2016

Energiunion sat på skinner

I går præsenterede EU-Kommissionen sit arbejdsprogram for næste år i Europa-Parlamentet i Strasbourg.

Programmet berører kun energi med ganske få linjer – og det er et godt tegn: For det betyder, at Kommissionen har indfriet løftet om at levere i 2016.

Inden for energiområdet bød arbejdsprogrammet ikke på de store overraskelser. Faktisk bliver energi kun nævnt ganske kort på listen over kommende initiativer. Men Kommissionen har ikke glemt energi, fortæller Jørgen Skovmose, EU-chef i Dansk Energi:

– Allerede sidste år varslede Kommissionen, at 2016 ville blive året, hvor de ville levere. Og I løbet af i år er en flodbølge af lovforslag skyllet ud af Kommissionens kontorer i Berlaymont-bygningen. Derfor er der kort sagt ikke mange nye forslag tilbage til næste år.

Kommissionens har leveret flere vidtrækkende forslag, der vil styre EU’s klima- og energipolitik frem mod 2030. De energipolitiske forårs- og sommerpakker indeholdt forslag om opvarmning og køling, gasforsyningssikkerhed, en strategi for grøn transport og ikke mindst fordeling af indsatser i forhold til nationale CO2-reduktioner.

– Vi venter stadig på vinterpakken som kommer slut-november. Det er den måske vigtigste for energibranchen, fordi de indeholder forslag til kvotehandelssystemet, revision af energieffektiviserings- og VE-direktiverne. Når den er ude, har Kommissionen mere eller mindre gjort rent bord, siger Jørgen Skovmose Madsen.

Kommentarer

kommentarer