Nyhetsartikkel

14 oktober 2016

Blodrøde tall for Fitjar kraftlag

Rekordlave kraftpriser i kombinasjon med betjening av stor gjeld gjør at Fitjar kraftlag gjør opp regnskapet sitt for 2015 med 43,5 millioner kroner i minus før skatt av en omsetning på 38 millioner kroner.

Styreleder i kraftlaget, Agnar Aarskog sier til BT at dette er det styggeste resultatet kraftselskapet noensinne har hatt. Han er likevel bekvem med situasjonen fordi selskapet har en solid egenkapital.

Det elendige resultatet skyldes engasjementet i Midtfjellet Vindpark, der de 44 vindmølleturbinene produserer nok strøm til å forsyne 17.500 husstander. Etter å ha investert 1,3 milliarder kroner, ble de finansielle forpliktelsene for store.

Vindparken ble i desember i fjor overtatt av investeringsfondet Aquila Capital og som i dag har en eierandel på 68 prosent.

Fitjar Kraftlag sitter igjen med 3,3 prosent, mens Østfold Energi Vind AS eier 18 prosent og Vardar Boreas AS 13,85 prosent. I forbindelse med emisjonen i desember måtte de tidligere eierne ta store tap.

Midtfjellet Vindpark ble satt i gang den 22. September 2012.

 

Kommentarer

kommentarer