Nyhetsartikkel

10 oktober 2016

Det digitale klasseskillet øker

Finnmark fylkeskommune er kritisk til satsingen på bredbånd, en satsing fylkeskommunen mener burde vært sterkere.

Hovedutvalgslederen for kultur og samferdsel i Finnmark, ønsker større satsing på bredbånd.

–Regjeringen til Erna Solberg har ikke prioritert bredbåndsutbygging i distriktene. Det digitale klasseskillet øker på grunn av manglende bevilgninger over statsbudsjett og regjeringens tro på at markedet skal løse utfordringene, sier Geir Ove Bakken, (Ap).

Bakken er skuffet over regjeringens satsing på dette området i statsbudsjettet.

Han er også hovedutvalgsleder for kultur og samferdsel i Finnmark fylkeskommune

Kun 30 av 102 søkere i landet har helt eller delvis fått innfridd sine søknader for 2016. Det ble søkt om 465 mill. i støtte fra kommunene, og innvilget kun 126,5 mill.

For Finnmarks del ble det søkt om 22,5 mill. og innvilget 1,35 mill. Dette betyr at det digitale klasseskillet øker raskt mellom store byer og distrikter med sterk næringsutvikling.

–Hvorfor skjer dette i en tid med økende verdiskapning i kystlinja og troen på fordobling av produksjonen innenfor havbruk og fiskeri? Hvorfor kutter regjeringen på denne posten når behovet for utbygging er så prekært og godt dokumentert, spør finnmarkspolitikeren.

–Jeg mener at landet som helhet hadde trengt 100 mill. mer for 2017 til bredbåndsutbygging og mobilnett.

–Arbeiderpartiet vil prioritere disse utfordringene ved statsbudsjettbehandlingen de nærmeste årene. Ny teknologi og tjenester gjør folk og næringer avhengig av kapasiteten i bredbånds og mobilnett, sier Bakken.

(Pressemelding fra Finnmark fylkeskommune)

Kommentarer

kommentarer