Nyhetsartikkel

13 september 2016

Kraftnettet i Danmark betydelig effektivisert

De seneste godt ti års regulering af de danske elnetselskaber med indtægtsrammer, forrentningsloft og effektiviseringskrav baseret på benchmark har givet markante resultater.

På konferencen ’Det frie elmarked’ i fredags lød der ros fra kontorchef Thorbjørn Nejsum fra Energitilsynet til branchen for at have leveret varen.

Elnetselskaberne har effektiviseret, investeret knap 31 milliarder kroner blandt andet i kabellægning, holdt tarifferne i ro og konsolideret sig ’rimeligt markant’, opsummerede han.

– Der er gennemført effektiviseringer, uden at det er gået udover kvaliteten af produktet, konstaterede Thorbjørn Nejsum med tanke på leveringssikkerheden, hvor kunderne ifølge Energitilsynets tal i gennemsnit må undvære strøm i 12 minutter om året.

På konferencen kvitterede vicedirektør Anders Stouge fra Dansk Energi for rosen:

– Jeg mener også, at branchen har præsteret, sagde Anders Stouge og kiggede fremad mod den nye regulering, der er til forhandling i øjeblikket og skal træde i kraft pr. 1. januar 2018.

Den nye regulering bør ifølge Anders Stouge bygge på partnerskaber og tillid, så han ser på branchens vegne frem til et godt samarbejde med myndighederne – herunder Energistilsynet – om en robust og langsigtet regulering ud fra nøgleord som stabilitet, klarhed og troværdighed.

Læs hele nyheden

Kilde: Dansk Energi

Kommentarer

kommentarer