Nyhetsartikkel

17 august 2016

Regeringen er i mindretall i kampen mot vindmøller

København: Det Konservative Folkeparti står fast på å la budrunde på de kystnære vindmøller gå sin gang. Dermed har ikke regjeringen nok støtte i Folketinget til å stanse prosjektene.

DF vil have regeringen til at opsige energiforliget.

Mens regeringen med energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) i spidsen forsøger at få udskudt budprocessen omkring de 350 MW kystnære vindmøller til efter den første september, så ser det ikke ud til, at man har opbakning til manøvren hos Det Konservative Folkeparti. Det skriver Politiken.

Med det ser bestræbelserne med at få aflyst udbuddet ud til at være vanskelige at få besluttet. Selv med opbakning fra Dansk Folkeparti og Liberal Alliance vil man nemlig ikke have et flertal, og den konservative klima- og energiordfører Mette Abildgaard står fast på at lade budrunden gå sin gang.

«Vi ser frem til, at potentielle bydere afgiver bud 1. september. Det er nu, der skal afgives bud. Vi har allerede udskudt udbuddet en gang, og vi kan ikke være bekendt over for de virksomheder, der allerede har investeret tocifrede millionbeløb i forberedelserne, at udskyde det én gang til,» forklarer hun avisen.

Regeringen forsøgte også før sommerferien at få et flertal for at lægge de kystnære projekter i en våd grav, men det lykkedes ikke. Dansk Folkeparti opfordrer i dagens Politiken til at opsige energiforliget, hvis ikke regeringen kan få droppet de kystnære vindmøller. Af hensyn til finansieringsbyrden vil det være opgaven for en «ansvarlig regering,» mener Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen ifølge Politiken.

Kommentarer

kommentarer