Nyhetsartikkel

23 november 2020

Fulle magasin og mer vann i vente

Vannmagasinene i fjellet fortsetter å fylles med alt regnet som er meldt. Status fra Lyse er at alle vannmagasinene nå er breddfulle.

Lyse har allerede varslet Stavanger Turistforening om potensielle turstier der det kan bli overløp. Dette er viktig for å unngå at situasjoner som i sommer oppstår, og at det er fare for at turgåere oppsøker stier som ikke vil være hundre prosent trygge. 

– Den betydelige mengden vann som har vært i magasinene i sommer og gjennom høsten ser ikke ut til å gi slipp. Situasjonen er lik hos oss som hos flere kraftprodusenter, vi er oss nå nødt til å slippe vannet ut, forklarer Trond Erik Børresen, leder avdeling forvaltning, Lyse Produksjon.

Foto: Lyse
I regulerte vassdrag vil det alltid kunne forekomme hurtig endring i vannføring og vannstand, og situasjonen i år med mye vann i magasinene gjør dette ekstra aktuelt. Spesielt kan vannet komme brått i områder som normalt har lite vann på grunn av vassdragsreguleringer. Med allerede fulle magasin kan det føre til overløp og mye vann flere plasser. 

Den nåværende situasjonen har et særpreg i forhold til det vi ellers har sett.

– Det er spesielt at hele Sør-Norge har nesten fulle magasin, sier Børresen. 

Kommentarer

kommentarer