Nyhetsartikkel

31 desember 2019

Strømprisen faller

Nedbør og mildvær har sendt strømprisene nedover på tampen av 2019. I 2020 får vi vesentlig lavere strømpriser, skriver Dagens Næringsliv

Et brått værskifte med mye nedbør og mildvær har kastet helt om på markedet, sier kraftanalytiker Marius Holm Rennesund i Thema Consulting Group til Dagens Næringsliv.

– Det har kommet et omslag, og bare de siste par dagene har utsiktene endret seg dramatisk. Vinterprisene ser nå mye bedre ut for forbrukerne, sier han.

Bare gjennom helgen falt strømprisen med nesten tjue prosent, til rundt 31 euro per megawattime (MWh), opplyser Rennesund. Til sammenligning lå prisen på rundt 50 euro ved utgangen av fjoråret.

Det milde været fører til at forbruket til oppvarming går ned, samtidig som snøsmelting og nedbør fyller opp magasinene til vannkraftverkene.

Tirsdag morgen var spotprisen på strøm på Østlandet på rundt 40 øre per kilowattime, mens den i begynnelsen av desember var oppe i over 60 øre. Den totale strømregningen består av prisen på kraften pluss avgifter og nettleie.

Kilde: Dagens Næringsliv / NTB

Kommentarer

kommentarer