Nyhetsartikkel

26 mai 2019

Mørke skyer trekker strømprisen ned

Værvarselet ser mørkt ut, det gjør også verdensøkonomien. Kombinasjonen gjør at markedet forventer lavere strømpriser.

Meteorologene forventer en periode med godt over normalt med nedbør over Norden. Dette vil gi et solid påfyll i ressurssituasjonen i Norden. Økonomene ser mørkt på fremtiden til verdensøkonomien, noe som er med å dra ned priser på råvarer og energi.

Ikke nok regn
Det skal regne masse, men ikke nok. Ikke nok til at det blir et overskudd av vann i vår ressurssituasjon. Det er allikevel nok til at markedet forventer nedgang i de nordiske strømprisene. Grunnen til dette er kombinasjonen av nedbør og nedgangen på råvareprisene i Europa. Størst utslag gir dette på sommerkontraktene. De faller med mer enn ti prosent på en uke.

Mørke europeiske skyer
Råvaremarkedet i Europa er preget av fjorårets milde vinter. Kull- og gasslagrene er fulle, og det er derfor liten etterspørsel etter nye leveranser av råvarer fra de andre kontinentene.

Makroøkonomisk er det mørke skyer på himmelen for europeisk industri. Handelskrigen har spisset seg, og dette fører til at markedsaktørene ser mørkt på verdensøkonomien. Dette gjør også at aktørene har en lavere prisforventning til råvaremarkedet fremover.

Kilde: Entelios

Kommentarer

kommentarer