Nyhetsartikkel

28 mars 2019

Strømprisen ned i på kort og lang sikt

Ressurssituasjon i Norden er bedret på grunn av mer enn nedbør enn normalt for denne tiden, godt med vindkraft og import til Norden.

Kraftkommentar ved Entelios

Den bedrede hydrologiske situasjonen er med på å presse ned spotprisen og de nærmeste terminkontraktene. Kontraktene på lengre sikt er mindre preget av ressurssituasjonen, men prises mer i takt med endringer i kull og CO2-prisen.

Fremdeles urolige energimarkeder
Svake tall fra økonomien har en tyngende effekt på energiprisene, men markedene virker nervøse. Forhandlingene mellom USA og Kina fortsetter å sende blandende signaler inn i de finansielle markedene, og det samme gjelder for Brexit-dramatikken. Denne uken skal det gjennomføres flere avstemninger i underhuset som potensielt kan sende nye sjokkbølger inn i de finansielle markedene.

Les/lytt mer: http://www.mynewsdesk.com/no/entelios/news/stroemprisen-ned-i-front-og-opp-i-enden-363515

Kilde Entelios

Kommentarer

kommentarer