Nyhetsartikkel

14 mars 2019

Lavtrykkene står i kø

Været fram mot helgen og til uka vil i store deler av landet være slik det har vært de siste dagene. – Stabilt ustabilt, sier statsmeteorolog Martin Granerød.

Det er den beste beskrivelsen han kan gi om været de neste dagene. Det betyr i praksis en fortsatt skiftende værtype med lokale variasjoner.

– Lavtrykkene som gir det skiftende været med skylag, regn og deretter perioder med solgløtt og pent vær, vil fortsette i samme bane som den siste tiden, sier Granerød til NTB.

Det er ingen stabile høytrykk på gang, skriver NTB.

Våren lar vente på seg
Mange fikk kanskje vårfølelsen i februar, særlig i Sør-Norge, men begynnelsen av mars har vært noe helt annet. Granerød finner det passende å minne om at vi nettopp er i mars måned, og at det fortsatt er lenge til påske, så noe vårvær er ikke på trappene, ennå.

– Det blir en god del skyet vær og nedbør i Sør-Norge i dagene framover, både i helgen og til neste uke. Det vil igjen komme perioder med skydekke der sola kan titte fram. Som vanlig vil nedbøren komme som regn i ytre strøk, mens det i indre strøk vil fortsette med nedbør i form av snø, sier han.

Meteorologene@Meteorologene

Et kraftig lavtrykk passerer i løpet av søndag. Den sterkeste vinden ser foreløpig ut å treffe Danmark, hvor det nok kommer til å blåse storm. Vi følger med på utviklingen.

 

Nord-Norge slipper unna

Lavtrykkene vil gi skiftende været med skylag, regn og deretter perioder med solgløtt og pent vær, ifølge meteorologen.

Midt-Norge og Nord-Norge slipper de store nedbørsmengdene, med relativt lite nedbør i indre strøk av Midt-Norge i dagene framover og temperaturer rundt null eller noen få plussgrader. Her kommer nedbøren først fra midten av neste uke.

– Nord-Norge slipper litt billigere unna, med litt kjøligere luft og temperaturer. Det vil være mye skyet vær og gløtt av sol, og mindre nedbør fram til midten av uka, sier Granerød.

Nordland får relativt milde temperaturer, mens det i Troms og Finnmark vil være minusgrader. Nord-Norge får lite nedbør, og det som måtte komme vil i så fall være snø. Noen steder vil det også være vindfullt.

Innebygd video

Meteorologene@Meteorologene

Etter en lang periode med kulde er mildværet på vei mot i midten av neste uke. Fuktig sørvest vind gjør at Vestlandet samtidig får det rimelig vått.

Kommentarer

kommentarer