Nyhetsartikkel

08 januar 2019

Digitalisering forvandler handel med el

CUBS har leveret it-platform til både små og store spillere i detailmarkedet og forventer, at el i fremtiden vil blive solgt sammen med en række andre ydelser.

De har udviklet afregningsplatformen bag mange af udfordrerne i elhandelsbranchen som Natur-Energi, Gul Strøm og Blue Energy, og er også konstruktørerne i baggrunden af Ørsted, der er Danmarks største elhandler med næsten trekvart million private kunder.

Det handler om at afregne forbrug med slutkunder. Og mere specifikt om at hjælpe forsyningsselskaber med at have moderne, automatiserede afregningssystemer, der sænker antallet af fejl og mængden af manuelt kontrolarbejde.

Et par af de senest tilkomne elhandlere i branchen, True Energy, der henvender sig specifikt til elbilsejere, og norske GNP Energy figurerer ligeledes på kundelisten i it-virksomheden CUBS.

Andre nye elhandlere har valgt platforme fra for eksempel Vindstød eller Nettopower i forsøget på at skabe digitale og skalérbare set-up’s med lave omkostninger per kunde, mens etablerede spillere typisk har andre typer af systemer.

Er digitalisering vejen til at vinde kunderne? Konference 15. januar 2019

I alt er der cirka 50 elhandlere på det danske marked, og heraf er omkring halvdelen landsdækkende. Og bag kulisserne lurer ifølge CUBS endnu en lille håndfuld nye på vej ind i et marked, hvor priser og fortjenester allerede er konkurreret i bund, og hvor produktforskellene og kundernes mobilitet er beskedne.

– Elbranchen og andre forsyningsvirksomheder inden for varme, vand og spildevand har traditionelt fokuseret meget på at se kunden som et målepunkt. Vi udvikler systemer til at afregne forbrug generelt, det vil i princippet sige alt, der kan sælges på abonnement, eller hvor man kan opgøre en forbrugt mængde i en bestemt periode, fortæller adm. direktør Torben Sørensen.

Kommentarer

kommentarer