Nyhetsartikkel

12 oktober 2018

Mildværet bidrar til lavere strømpriser

Norden er på terskelen til vinter, og størrelsen på energilagrene blir viktig for hvilken strømpris vi kan vente oss gjennom vinteren.

Av LOS Energy

Det kreves flytende vann for å produsere vannkraft, og mildværet bidrar til at vannmagasinene fortsetter å fylles opp. Om ikke lenge må vi regne med at nedbøren kommer som snø, som også er energi, men som først får effekt mot våren.

Lavtrykket påvirker
Prognosene fremover peker mot fortsatt lavtrykksaktivitet mot Norden. Dette vil gi både nedbør, milde temperaturer og vindkraft. Prisene for vinteren har derfor falt nesten ti prosent den siste uken.

Forventninger til de europeiske prisene nedjusteres
Terminprisene i Europa nådde en topp sist uke, etter en langvarig oppgang. Energiprisene har generelt vært på en stigende trend siden i sommer, og nivåene er høye. Økonomisk høykonjunktur flere steder i verden gjør at etterspørselen etter energi stadig øker. Dermed fortsetter presset på prisene. Sist uke så markedet ut til å ta en pust i bakken, da både kull-, gass- og CO2-prisen ble korrigert noe tilbake. Dette trekker ned prisforventningene til strømprisene i Europa, og som normalt påvirkes de nordiske prisene av dette.

Kilde: LOS Energy

Kommentarer

kommentarer