Nyhetsartikkel

27 august 2018

ABB er bland selskaper som «forandrer verden»

Global anerkjennelse for selskapets ledende posisjon innen elektrisk transport og hurtiglading av elbiler.

Av Informasjonsavdelingen, ABB
Annen video

youtube.com/abbnorge

Som en bekreftelse på ABBs banebrytende lederskap innen elektrisk transport har Fortune Magazine utnevnt ABB som nr. 8 på sin liste over selskaper «som forandrer verden» i 2018. Dette er en global rangering av selskaper hvis innovasjonsarbeid gir et betydelig samfunnsmessig bidrag.

Ved å liste ABB blant topp 10 i sin fjerde årlige rangering, plasserer Fortune selskapet blant en prestisjefylt gruppe. På listen finner man blant andre legemiddelprodusenten Merck for bruk av sin livreddende vaksine mot Ebola-viruset i Den demokratiske republikken Kongo. Reliance Jo, en teleoperatør, er også på listen for å levere «digitalt oksygen» gjennom smarttelefoner og bredbånd til over 200 millioner abonnenter i India på mindre enn to år.

Drive verden uten å forbruke Jorden

ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer sier at Fortune-rangeringen er en validering av selskapets ledelse og engasjement for elektrisk transport, som en måte å frakoble global økonomisk vekst fra klimaendringer.

– ABB er forpliktet til å drive verden uten å forbruke Jorden, forteller Spiesshofer.
ABBs elektriske transportportefølje dekker lade- og kraftløsninger for biler, busser, tog og skip, og utvikling av lynladere for elbiler som kan lade batteriet med en rekkevidde på opptil 200 kilometer i løpet av 8 minutter.

– Etter hvert som elbiler er blitt mer populære, skriver Fortune, har ABB installert over 7000 hurtigladestasjoner over hele verden. Det tilsvarer en besparelse på ca. 2 millioner gallon (ca. 8 million liter) bensin de siste syv årene. Hurtigladervirksomheten har hatt en tosifret årlig omsetningsvekst siden 2015. Det neste er avtalen med Electrify America om å plassere hundrevis av hurtigladestasjoner i USA det neste året.

Fortunes kriterier for listen over selskaper «som forandrer verden» inkluderer graden av innovasjon i selskapets teknologier, og fordelene med lønnsomhet og aksjonærverdi fra den positive sosiale effekten.

I andre kvartal rapporterte ABB mer enn 30 prosent vekst i nettoinntekter på år-til-år basis, til 681 millioner dollar, mens omsetningen økte til 8 889 milliarder dollar.

Kommentarer

kommentarer