Nyhetsartikkel

21 august 2018

Nu kan elbilister lettere fræse på langfart

Nye hurtigladere fra E.ON gør det muligt at tage på langfart i elbil.

20 minutters opladning over en kop kaffe, og du er klar til 400 kilometers kørsel mere.

Det er virkeligheden fra nu af for elbilister, der vil sydpå, efter at E.ON har åbnet den første af flere hundrede ultra-hurtige ladestationer på den tyske motorvej i Geiselwind mellem Würzburg og Nürnberg. Stationen kan lade alle typer af elbiler og har fire ladestandere.

”Den nye ladestation er et lille smugkig ind i fremtiden. Fremover vil alle elbilister køre markant længere på en opladning og selve opladningen vil ikke tage længere tid end at læse en avis,” siger Tore Harritshøj, adm. direktør i den danske afdeling af E.ON, der tilbyder alle elbilister gratis opladning i august.

E.ON er ved at udrulle et større netværk af ultra-hurtigladere i Norden og resten af Europa, som også kommer til at omfatte Danmark. I juli åbnede konkurrenten Ionity en tilsvarende ladestation i Aabenraa, CleanCharge har etableret en i Nordhavnen i København og Clever åbner deres første ladestation med ultra fast charging i Fredericia i løbet af efteråret.

«Elbilmarkedet er inde i en utrolig spændende udvikling lige nu med kraftigere ladestandere og større batterier. Derfor kan elbilister fremover både oplade hurtigere og køre længere», siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

 

Kommentarer

kommentarer