Nyhetsartikkel

14 august 2018

Nu stiger elforbruket

Når Danmark holder ferie, så falder elforbruget. Ferien er slut, og i august bruger Danmark typisk 10 procent mere el end i juli.

Ferien er slut. Børnene skal i skole, alle kollegerne er ved at være samlet igen, og produktionsapparatet er ved at være oppe i fuld gear igen efter en rolig juli. Det er virkeligheden i august, og det er også virkeligheden for landets elproducenter. Elforbruget i august er nemlig cirka 10 procent højere end i juli. Det viser beregninger fra Dansk Energi.

Omregnet betyder det, at i juli kan 250 landvindmøller, der hver producerer 3 MW, holde ferie sammen med os andre.

– Forskellen på elforbruget i juli og august har været på cirka 10 procent de seneste år. Den usædvanlige varme sommer i år vil efter min vurdering ikke betyde, at det bliver meget anderledes i år. Ganske vist har behovet for køling været større blandt andet i butikker, men det vil formentligt ikke være nok til, at vi kan se de store udsving. I Danmark har vi ikke tradition for airconditionanlæg – havde vi det, så ville en varm sommer måske se anderledes ud og faldet i elforbruget i ferieperioden være mindre, siger Torsten Hasforth, der er seniorøkonom i Dansk Energi.

På årsbasis bliver 70 procent af det danske elforbrug dækket af energi produceret på vind, sol og biomasse. Med den nye energiaftale vil over 100 procent af danskernes elforbrug være dækket med vedvarende energi i 2030.

Kommentarer

kommentarer