Nyhetsartikkel

11 juni 2018

Stor interesse for fossilfrie byggeplasser

Neste uke lanseres det en ny veileder for fossilfrie byggeplasser. Det har vært stor interesse før lanseringen og klimaminister Ola Elvestuen kommer til Næringslivets Hus for å få veilederen overlevert.

Veilederen vil lanseres på et åpent frokostseminar fredag 15. juni på Næringslivets Hus. Det er nå over hundre påmeldte til arrangementet, men det er fortsatt noen ledige plasser. Meld deg på her.

Interessen for den nye veilederen har vært stor både fra bedrifter, politikere og myndigheter. Noe som tyder på at det er behov for veiledning om hva som kreves i overgangen til å bli utslippsfri.

– Det er gledelig å se at interessen for veilederen er så stor. I dag benyttes hovedsakelig fossile energikilder på byggeplasser, og poenget med veilederen er få denne energibruken over til fossilfrie og utslippsfrie alternativer, sier kommunikasjonssjef Trygve Mellvang-Berg i Norsk Fjernvarme.

Veilederen er utarbeidet av DNV GL på oppdrag for Energi Norge, Norsk Fjernvarme, ENOVA, Byggevareindustrien, EBA, EBAO, Oslo kommune og NELFO. Dokumentet er utformet som en sjekkliste for å tilrettelegge bruk av fossil- og utslippsfrie oppvarmingsløsninger, anleggsmaskiner og utstyr.

Blant innlederne som kommer på frokostmøtet er klima- og miljøminister Ola Elvestuen, administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO og administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i ENOVA.

Kommentarer

kommentarer