Nyhetsartikkel

30 mai 2018

Gård skal produsere sin egen strøm

Gården i Flå har fått installert Trøndelags største private solcelleanlegg. Her regner de med å produsere det meste av strømmen de trenger.

En blanding av økonomi, miljø og idealisme har gjort ekteparet Olaug og Helge Engan til strømprodusenter. Gården Engan Utistu i Dalsgrenda i Flå har fått montert solcellepanel på de sørvendte uthustakene. Gården ligger fritt og åpent til med sol fra alle kanter, skriver Adresseavisen.

225 kvadratmeter uthustak er dekt av totalt 138 solcellepanel. Anlegget er testkjørt og klart til bruk. Gårdeierne venter bare på at avtalen med Trønderenergi skal underskrives. De regner med at det skjer en av de nærmeste dagene.

– Det ligger idealisme og miljøtanke bak, og så tenkte vi at vi må gjøre noe som er litt spennende og nyskapende, sier Helge Engan. Når de så fikk et godt økonomisk tilbud på solceller, var det gjort. Engan tror solenergi er framtida.

Les mer i Adresseavisen

 

Kommentarer

kommentarer