Nyhetsartikkel

29 mai 2018

Vattenfall i vindavtal med Facebook

Det svenska energibolaget Vattenfall har tecknat ett långsiktigt avtal med it-jätten Facebook om att förse företagets nordiska datacenter i Danmark och i Sverige med el, enligt ett pressmeddelande från Vattenfall.

Avtalet innebär att Vattenfall kommer överföra el till datahallarna från tre nya vindkraftparker i Bjerkreim-området i sydvästra Norge.

«Vattenfall är stolta över att kunna förlänga vårt långvariga samarbete med Facebook genom att integrera leveransen av ny förnybar el i det nordiska elnätet. Avtalet om kraftbalansering är Vattenfalls största med en extern part i Norden», kommenterar Branislav Slavic, chef för Vattenfalls Business Sales i Norden.

Facebooks kommersiella direktör för energi och infrastruktur, Vince Van Son kommenterar i pressmeddelandet att it-jätten är positiv till partnerskapet med Vattenfall och det de menar är Facebooks största förnybara energiprojektet i Europa hittills.

Kommentarer

kommentarer