Nyhetsartikkel

25 mai 2018

Partier klar til kæmpevindmøller

De Radikale ønsker at hæve højdegrænsen for vindmøller på land, der i dag er på 150 meter. SF, Alternativet, Enhedslisten og Socialdemokratiet er også åbne over for lempelsen.

En række røde partier åbner nu for at hæve højdegrænsen for vindmøller på land, skriver Politiken tirsdag. I dag går grænsen ved 150 meter til højeste vingespids, men de nyeste møller i industriens produktkatalog er op til 250 meter høje.

«Med højere vindmøller får vi mere og billigere vedvarende energi. Vi kan opsætte tæt på halvt så mange vindmøller som i dag og stadig få den samme effekt,» siger de radikales klimaordfører, Ida Auken, til Politiken. Hun har bragt kravet til bordet under de igangværende energiforhandlinger.

Ida Auken mener, at loven bør ændres, så kommunerne kan ansøge om at opsætte kæmpevindmøller, men understreger, at opsætningen skal ske efter en lokal og ordentlig høringsproces, kommunens inddragelse og lokal planlægning.

SF, Alternativet, Enhedslisten og Socialdemokratiet er ligeledes åbne for at lempe reglerne, så store møller kan blive sat op bestemte steder i Danmark.

Foto: Siemens

 

«Hvis der er steder, hvor der kan opstilles højere og mere effektive møller, uden at det går ud over naboer, afviser vi ikke, at man ad den vej kan få mere billig vedvarende energi med færre landvindmøller, end vi har i dag,» siger Jens Joel (S) til Politiken.

Kommentarer

kommentarer