Nyhetsartikkel

16 mai 2018

Skatteminister åbner for drøftelser af elbilaftalen inden sommer

Markedet har brug for afklaring, så det er positivt, hvis elbilaftalen kan blive evalueret inden sommeren, som skatteministeren åbner mulighed for. Sådan lyder det fra Dansk Elbil Alliance.

Den nuværende elbilaftale skal evalueres i andet halvår af 2018, men skatteminister Karsten Laurtizen (V) er ikke afvisende overfor at fremrykke evalueringen af aftalen til før sommeren samt drøfte muligheden for ændret firmabilsbeskatning for el- og opladningshybridbiler. Det kom frem, efter socialdemokraternes skatteordfører Jesper Petersen i sidste uge stillede en række spørgsmål om elbiler og den nuværende elbilaftale til skatteministeren.

Meldingen fra Karsten Lauritzen vækker glæde hos branchechef i Dansk Elbil Alliance Lærke Flader, der forklarer:

– Vi er glade for de positive udmeldinger, der er kommet fra skatteministeren om, at en evaluering af elbilaftalen kan finde sted før sommerferien. Der er brug for en hurtig afklaring af registreringsafgiften og elafgiften, så markedet ved, hvad det skal indrette sig efter. Elbilsalget er endelig så småt kommet i gang, og det må vi ikke slå ihjel med ny usikkerhed om afgifterne.

Danmark sakker hastigt bagud, når man ser på salgsstatistikkerne for elbiler i andre lande i Europa. Lærke Flader peger på en ændring af firmabilsbeskatningen som en afgørende parameter for at få gang i salget af elbiler i Danmark:

– I vores nabolande går det hurtigt nu med omstillingen til elbiler og opladningshybrider. Det skyldes blandt andet indførelsen af en grøn firmabilbeskatning. Firmabiler kører mange kilometer om året og skaber hurtigt et brugtvognsmarked, som kommer alle danskere til gode. Derfor er vi glade for de udmeldinger, der er kommet fra skatteministeren om en grøn firmabilbeskatning, siger Lærke Flader.

Kommentarer

kommentarer