Nyhetsartikkel

15 mai 2018

Norsk datacenterselskab i dansk entre: Køber datacenter af Telia

Telias danske datacenter på Amager overtages af et norsk datacenterselskab, der vil bruge centeret som «dansk spydsspids». Målet er på sigt at bygge egne datacentre.
En ny spiller har meldt sin ankomst i det danske datacentermarked med ankomsten af det amerikansk finansierede, norske datacenterselskab Digiplex. Selskabet har for et tocifret millionbeløb i en periode overtaget Telias 1600 kvadratmeter store datacenter på Amager, men planerne rækker væsentligt videre.
Det skriver Børsen.
Telia er indtil videre den eneste kunde i centeret, men fylder kun godt en tredjedel af kapaciteten, «og vi er allerede i dialog med flere potentielle kunder,» fortæller Gisle M. Eckhoff, adm. direktør i Digiplex. Selskabet er startet i Norge for 17 år siden med penge fra to amerikanske investorer og har sidenhen etableret sig i Sverige.
Digiplex kigger især efter gode fiberforbindelser og adgang til grøn strøm, når det drejer sig om etableringen af nye centre, da det ifølge selskabet betyder en del for kunderne. I starten har Digiplex mest fokus på Sjælland, men fortæller til Børsen, at Sydjylland også er interessant.

Kommentarer

kommentarer