Nyhetsartikkel

09 mai 2018

nybyggda hus måste vara utrustade med solceller

Första delstaten som ställer krav på förnybara energikällor.

Kalifornien blir den första amerikanska delstaten som ställer krav på att nybyggda hus förses med solceller. Engadget rapporterar att delstaten väntas klubba igenom ett beslut som innebär att så gott som alla villor och större bostadshus som byggs efter 2020 måste förses med solceller på taket.

Undantag görs endast för hus som inte är lämpade för solceller, antingen med anledning av konstruktionen eller att omkringliggande bebyggelse eller växtlighet gör att solcellerna inte skulle bli tillräckligt effektiva.

Läs också: De planerar världens största solcellsanläggning – ska stå klar 2030

Det nya regelverket kommer att gynna husägare som kompletterar solcellerna med batterier som kan lagra överskottsenergi för framtida behov. Bland annat Tesla erbjuder en sådan lösning under namnet Powerwall.

Förslaget väntas röstas igenom den 9 maj, förmodligen till stor glädje för de fö

Kommentarer

kommentarer