Nyhetsartikkel

09 mai 2018

Godt første kvartal for Eidsiva

Økt strømforbruk på grunn av kaldt vær ga stigende kraftpriser gjennom første kvartal 2018. Dette bidro til et resultat på 171 millioner kroner etter skatt for Eidsiva.

– Første kvartal har vært preget av en jevn kald værtype, som har gitt økt strømforbruk og stigende kraftpriser. Dette gir en resultatforbedring i første kvartal, sier konsernsjef Øistein Andresen i Eidsiva.

Driftsinntektene ble 1 084 millioner kroner i første kvartal 2018. Det er 130 millioner kroner mer enn tilsvarende kvartal i 2017.

Store snømengder i vinter skapte betydelige utfordringer med strømforsyningen i mange fylker i Sør-Norge, inkludert Hedmark og Oppland. Det har også vært flere brudd på fiberinfrastrukturen.

– Eidsiva Nett og Eidsiva bredbånd har hatt økte kostnader til feilretting av uvanlig mange strøm- og fiberbrudd i Innlandet de første månedene i 2018. Som følge av dette har begge selskapene noe lavere resultater sammenlignet med 2017, sier Andresen.

Spotprisen i Eidsivas område (NO1) ble i første kvartal 36,9 øre/kWh. Til sammenligning var tilsvarende spotpris 28,2 øre/kWh i 2017. Kraftproduksjonen ble 61 GWh høyere i dette kvartalet enn i 2017. Eidsiva har inngått kraftpris- og valutasikringer på leveranser av kraft i første kvartal, som har medført at realisert kraftpris ble 32,5 øre/kWh mot 33,1 øre/kWh i 2017.

Netto finanskostnader ble 70 millioner kroner. Moelven Industrier leverer et resultat i første kvartal på linje med fjoråret. Etter en skattekostnad på 71 millioner kroner ble resultatet etter skatt 171 millioner kroner, mot fjorårets 153 millioner kroner.

Investeringer i første kvartal utgjør 238 millioner kroner. I tillegg er 22 millioner kroner utbetalt til selskaper som forestår utbygging av fornybarprosjekter. 223 millioner kroner gjelder utbygging og forsterking av strømnettet og bredbåndsinvesteringer, og 34 millioner kroner gjelder fornybarinvesteringer.

Eidsiva eies av Hedmark og Oppland fylkeskommuner og 27 kommuner i begge fylker. Eidsiva skal gi god, langsiktig avkastning, utvikle Innlandets energiressurser og bidra til vekst og utvikling i regionen.

Kommentarer

kommentarer