Nyhetsartikkel

15 mars 2018

Nu kan personalen på SSAB ladda elbilen med InCharge från Vattenfall

Anställda vid SSABs produktionsanläggning i Oxelösund kommer nu att kunna ladda sina elbilar under arbetstid – med el från vind- och solkraft. De tio laddpunkterna är kopplade till det publika laddnätet InCharge.

– I takt med ökande antal elbilar på marknaden ökar även efterfrågan att kunna ladda på jobbet. Vi tycker därför att det är väldigt positivt att SSAB tar initiativ till att erbjuda elbilsladdning för anställda. Det uppmuntrar till att våga satsa på en elbil, säger Susanna Hurtig, Nordenchef Vattenfall E-Mobility.

Vattenfall ansvarar för hela kedjan från projektledning till installation samt drift och underhåll av laddstationerna där tio elbilar kan ladda samtidigt.

Operatörstjänsten som SSAB valt heter InCharge Public, vilket innebär att vem som helst kan ladda vid stationen. SSAB sätter ett eget laddpris men InCharge tar hand om all administration och betalning mot den förare som laddar med laddkort eller laddbricka från InCharge.

– Det här är något vi vill testa eftersom vi jobbar för att bli fossilfria till 2045. Vi kommer successivt att byta ut vår egen fordonsflotta mot koldioxidfria alternativ. Därför är det bra att redan nu ha alternativa bränslealternativ som även vår personal kan ta del av, säger Jacob Sandberg platschef på SSAB i Oxelösund.

Vattenfall och SSAB samarbetar sedan tidigare i projektet HYBRIT tillsammans med LKAB för att utveckla koldioxidfri stålframställning.

Fakta:

Laddnätet InCharge är ett samarbete med olika partners och består idag av 4 387 publika laddstationer i Sverige, Tyskland och i Nederländerna och är ett viktigt led i Vattenfalls strategi att inom en generation bli helt fossilfria.

Mer information:
Vattenfall
SSAB
InCharge

Kommentarer

kommentarer