Men det varer ikke, dersom Storms værprognoser slår til. For kulda har ikke tenkt å slippe taket ennå.Fra tirsdag 13. mars og ut uken meldes det nemlig om sprengkulde, med temperaturer ned mot 18 minusgrader på Østlandet.

– Det er nok lurt å ta på seg litt ekstra med klær. Det kommer også til å holde seg med frost i bakken en stund fremover også, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes hos Meteorologisk institutt til Budstikka.

Nye mengder med snø
Mer snø blir det også kommende uke. Og da er det nedbøren som kan bli det store problemet – ikke kulda. På Blindern i hovedstaden ble det søndag målt 53 cm snø.

– Kommende uke vil snømengden heller øke enn minke, melder meteorologene på Twitter.

For mandag og tirsdag kan et kraftig lavtrykk sør for oss ta med seg et lass med snø inn over Sør- og Østlandet, melder Storm.

– Rundt 20 centimeter fra mandag ettermiddag til sent tirsdag, samtidig som det blåser opp til kuling fra øst, forteller Storm-meteorolog Cecilie Villanger til TV 2.

Nærmere påske
Så selv om det blir mildere og relativt fint lengst nord, biter kulda seg altså fast.

– Det er den standhaftige, nordøstlige vinden som har skylda. Den tar med seg kaldluft, og det kommer den til å fortsette med, sier Moxnes til DT.

Og for de som venter på våren, er det en stund å vente fremdeles.

– Kanskje nærmere påske, er Moxnes’ beste tips.