Agder Energi hadde på forhånd advart om strømbrudd på grunn av mye våt, tung snø.

Ødegård sier værprognosene viser at været vil bli verre, og de ber mange kunder forberede seg på at strømmen forsvinner.

Forbereder seg på mange strømløse
Ødegård forklarer at tallet på strømløse går litt opp og ned fordi Agder Energi kobler ned strøm mens de leter etter feil, og fører strømmen rundt områder der strømledninger er ødelagte.

– Vi jobber på spreng med å rette feilene. Det er tøffe forhold for montører som er ute for å finne feil og hogge ned trær. Det er store snømengder og tung snø å gå og arbeide i. I tillegg har de med seg tungt utstyr, sier Ødegård.

Det er både trær på linjene og mye snølast og is på selve linjene som fører til at strømmen går.

Mye tung snø og islast fører også til at strømlinjer henger i farlig lav høyde flere steder på Agder. Dersom en oppdager lavthengende strømlinjer, linjer som har falt på bakken, og trær som har falt ned på linjene, oppfordrer strømselskapet til å holde god avstand – berøring medfører livsfare.

Store snømengder førte til at så mange som 22.400 husstander i Sør-Norge mistet strømmen i midten av januar. Varslene om mye tung snø i Agder-fylkene denne helgen førte til at Agder Energi derfor har vært i beredskap.