Nyhetsartikkel

23 januar 2018

Fremtidens energispareordning skal nytænkes

Mest for pengene. Sådan lød et ønske fra både ministeren og Dansk Energi, da fremtidens energispareordning var til debat torsdag.

Den nuværende energispareordning har spillet en vigtig rolle i Danmarks grønne omstilling, men når der efter 2020 skal findes en ny ordning, er der brug for nytænkning. Danmark skal ifølge krav fra EU energieffektivisere energiforbruget med 1,5 procent om året. Derfor er der behov for en ny og målrettet indsats på energispareområdet. Det slog energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) fast, da han torsdag gæstede en konference om fremtidens energispareordning arrangeret af TEKNIQ:

– Der er brug for en nytænkning af energispareordningen og behov for, at vi går helt anderledes til værks i forhold til den eksisterende ordning. Vi skal målrette indsatsen, så den bliver omkostningseffektiv, og vi får flest mulige besparelser for pengene, lød det fra ministeren.

Branchen har også forventninger og forhåbninger om, at den nye ordning bliver skruet sammen på en ny og mere hensigtsmæssig måde, skriver Dansk Energi på sine netsider.

Dansk Energis administrerende direktør Lars Aagaard deltog også på konferencen og havde følgende ønsker til en ny energispareordning.

– En fremtidig energieffektiviseringsindsats skal ikke betales over energiregningen. Energiforbrugerne har længe båret regningen for energieffektiviseringsindsatsen – det skal laves om. Samtidig skal indsatsen opdeles og fokuseres, så vi får mest for pengene, sagde Lars Aagaard.

Regeringen har bebudet, at den fremlægger  et udspil til en ny energiaftale inden sommer. En ny energispareordning forventes at indgå som en del af udspillet.

Kommentarer

kommentarer