Nyhetsartikkel

18 januar 2018

Ny fiberkabel til USA styrker Danmark i kampen om flere datasentre

Innen få år fordobles datakapasiteten mellom Danmark og USA. Det er enda et godt argument for at plasere datasentre i det grønne og robuste danske energisystemet, mener Dansk Energi.

Mængden af digitale data som transporteres på kryds og tværs af kloden stiger år for år. I 1994 var den samlede mængde datatrafik brugt i hele Danmark under 200 gigabyte per måned. I 2017 var forbruget alene for én gennemsnitlig husstand med fibernet over 200 gigabyte per måned.

Det presser den digitale infrastruktur og ikke mindst de store søkabler som forbinder kontinenterne. Nu skal en ny fiberforbindelse mellem USA og Danmark være med til at øge den datakapacitet som suser under Atlanterhavet. Det nye kabel med navnet ”Havfrue” forventes at blive taget i drift inden udgangen af 2019.

– Den nye fiberforbindelse er godt nyt for Danmark. Vi ved, at der skal bygges mange datacentre i Europa i de kommende år, og vi ved også, at Danmark har mange af de kvaliteter, investorerne er på udkig efter. Vi har Europas højeste leveringssikkerhed, meget grøn energi, den er billig, og så har vi også en god fiberinfrastruktur, siger viceadm. direktør i Dansk Energi Anders Stouge.

Ifølge Datacenterindustrien vil den nye forbindelse mere end fordoble datakapaciteten mellem Danmark og USA.

– Det vil uden tvivl styrke vores nuværende position som et attraktivt sted at investere i nye datacentre. I forvejen står Danmark stærkt på parametre som stabil elforsyning med en høj andel af vedvarende energi, stabile natur- og samfundsforhold, god infrastruktur, veluddannet befolkning, et relativt køligt klima og et unikt fjernvarmesystem. Udover det får vi nu endnu bedre, internationale dataforbindelser, siger direktør Henrik Hansen.

Indtil videre har Apple og Facebook bekræftet tre nye danske datacentre. Derudover har Google købt to store grunde, men har endnu ikke truffet endelig beslutning om at bygge.

Kommentarer

kommentarer