Nyhetsartikkel

16 januar 2018

Status tirsdag kl 18: Fortsatt 15800 husstander uten strøm på Sør- og Østlandet

De berørte nettselskapene rapporterer at 15800 husstander var uten strøm tirsdag kl 18. En del må belage seg på en strømløs natt etter det kraftige snøværet på Sør- og Østlandet tirsdag.

– Nettselskapene har stått på hele dagen, og de har brukt store ressurser på å rette feil. Likevel ser vi dessverre at mange fortsatt er uten strøm etter det kraftige snøværet på Sør- og Østlandet. Det er mye tung snø på trærne, og enkelte linjer er utsatt for ising. Dette gir vanskelige arbeidsforhold for de som driver med feilretting i nettet, sier avdelingsdirektør Ingunn Åsgard Bendiksen i NVE.

Det er fortsatt områdene på Sørlandet der snøværet kom inn først, der det er flest strømløse. Noen strømkunder har vært uten strøm i 24 timer. Nettselskapene forventer at mange vil få strømmen tilbake i kveld, men en del må vente til onsdag.

– Vi har fått beskjed fra nettselskapene om at enkelte kunder får ikke strømmen tilbake før i morgen. Dette skyldes flere og omfattende feil på forsyningslinjene inn til det aktuelle området. Det jobbes kontinuerlig med feilretting, understreker Bendiksen.

 

Antall strømkunder uten strøm tirsdag kl 18:

Agder: 7200

Vestfold/Telemark: 4300

Buskerud: 2000

Akershus/Oslo/Østfold: 1200

Hedmark/Oppland: 1100

Kommentarer

kommentarer