Nyhetsartikkel

16 januar 2018

Status kl 14: 22 400 uten strøm på Sør- og Østlandet

Oppdaterte tall fra nettselskapene viser at 22 400 husstander var uten strøm tirsdag kl 14.

– Det har vært en liten økning i antallet avbrudd i løpet av dagen. Mye snø gjør at tar tid å rette feil på Sørlandet, og det er oppstått nye strømbrudd i løpet av dagen etter at snøværet flyttet seg mot nord-øst, sier avdelingsdirektør Ingunn Åsgard Bendiksen i NVE.

I Agder er nå om lag 14 300 kunder uten strøm, mot 12 800 kl 10:00. Gjenopprettingstiden er usikker. Det er vanskelig fremkommelighet for montørene på grunn av store mengder snø.

I Vestfold/Telemark er om lag 5500 kunder uten strøm. Det er tåke i området slik at linjebefaring med helikopter er vanskelig.

I Buskerud er 1100 kunder strømløse i tre geografiske områder.

I Akershus/Oslo/Østfold er det pr nå ca 1000 kunder uten strøm.

I Hedmark/Oppland er nærmere 500 husstander strømløse.

Snøværet pågår fortsatt, men er avtagende. Nedbørfeltet har flyttet seg nord- og østover slik at det nå også snør i Hedmark/Oppland, men nedbørsmengden vil avta utover ettermiddagen. Snøværet i Agder er i hovedsak over. Det er ventet kaldere vær framover.

Nettselskapene jobber kontinuerlig med feilretting i den grad det er trygt for mannskapene som er ute. NVE følger situasjonen ut over dagen. Ny statusrapport kommer etter kl 18.

Som strømkunde finner du rettigheter og regler for hva man har rett til ved strømbrudd på denne siden. Vi ber om at man gir nettselskapene ro til å utbedre feil før man tar kontakt for å søke kompensasjon.

KIlde: NVE

Kommentarer

kommentarer